Yoga - Gewoon doen, dat maakt duidelijk waarom.
Volwassenyoga | Zwangerschapsyoga | Kinderyoga | Meditatie
 

Elke reden is een reden om met yoga te beginnen, want yoga verandert je leven en brengt je in balans. Yoga is naast een verstandige keuze het begin van een nieuw en beter leven. Begin gewoon en het zal je snel duidelijk worden wat yoga met jou doet: het centrum van je lichaam en geest komen volledig tot rust.

 
 
Zwangerschapsyoga
Yoga-oefeningen maken de spieren, die je nodig hebt bij een bevalling, soepel en sterk. Je leert je adem te beheersen om het lichaam te ontspannen.

Ontspannen bevalling? Leer tijdens de zwangerschapsyoga je innerlijke rust terug te vinden. Je kunt op elk moment deelnemen aan het zwangerschapsyoga.

 
Hatha Yoga: Lichaamsoefeningen
Onder Hatha yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop geconcentreerd. Men wordt zich bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn. Het resultaat is een gezond functionerend lichaam.  Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren.
 
Pranayama: Adem oefeningen
Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt. Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Men dient de natuurlijke ademhaling terug te vinden.
 
Ontspanning
Tijdens de ontspanningsoefeningen wordt men bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewust worden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.
 
Meditatie
Het stil maken van het denkvermogen is een belangrijke voorwaarde om je af te stemmen op de innerlijke rust. Tijdens de meditatie komt men in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de integrale yoga. Men wordt een druk in het hoofd gewaar, die in de integrale yoga wordt omschreven als: "de kracht van boven". Men komt in aanraking met het bewustzijn, dat tevens een kracht is. Het gewaar worden van het innerlijk bewustzijn, de onzichtbare kracht die zowel buiten als binnen tastbare resultaten oplevert, is nu juist de hele betekenis van het yogi's bewustzijn.